Puerto Cabezas, ciutat agermanada

L'agermanament consisteix en compartir l'experiència en la gestió municipal diària entre ciutats amb un impacte positiu pel benestar de les comunitats implicades i un desenvolupament social sostenible. Paral·lelament es promou l'apropament intercultural i la transferència de recursos per reforçar les capacitats de la gestió de les administracions locals.

 

Puerto Cabezas

Puerto Cabezas és un dels 7 municipis que formen la Regió Autònoma de l'Atlàntic Nord (RAAN) de Nicaragua. Limita al nord amb la República d'Hondures, pel riu Coco o Wangki i a l'est amb el mar Carib.

L'Any 1985 i, de manera informal, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès van començar una col·laboració amb la Regió de l'Atlàntic Nord prenent part d'un projecte bilingüe i bicultural amb la construcció d'una escola per formar mestres en llengua miskita i sumus.

El 7 d'agost de 1987, el Sr. Francesc Xavier Garriga Cuadras, alcalde de Sant Pere de Ribes i el Sr. Rodolfo Sequeira Rivera, per part de l'alcaldia de Puerto Cabezas, van signar l'acord d'agermanament entre les dues ciutats amb la finalitat de donar suport a la militància, fomentar l'amistat per preservar la pau i la promoció de l'autonomia dels pobles reforçant la seva municipalitat.