Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

02/12/2016 15:04

L'equip de govern municipal vol comunicar el seu malestar i indignació pel conjunt d'acusacions falses que ha difós la secció sindical de Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes sobre acomiadaments i pèrdua de personal dels departaments de Serveis Socials i Ocupació.

L'executiu local està indignat pel conjunt de falsedats que s'han dit i per l'escrit tendenciós divulgat per aquest sindicat, que ha obviat informació i detalls en el plantejament totalment descontextualitzat que exposa. Per això ha demanat reunir-se amb caràcter d'urgència amb responsables territorials de CCOO per mirar de reconduir les relacions i que les formes i acusacions no agreugin el marc de diàleg que fins ara s'ha portat a terme no només amb aquesta secció sindical, sinó també amb la resta d'associacions de representants del col·lectiu de treballadors o el comitè d'empresa.  

En referència al comunicat de CCOO, en cap cas es tractaria d' "acomiadaments" sinó de la finalització de contractes d'obra i servei determinat vinculats a un programa o projecte subvencionat per la Generalitat o d'altres institucions, com malauradament succeeixen en la majoria de llocs de treballs d'aquests àmbits que sempre han d'estar pendents si es prorroga o no el seu programa o projecte i, conseqüentment, el seu contracte.

Precisament aquests tipus de contractació ja s'han denunciat diverses vegades al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) del qual depenen perquè es canviï la política de programes d'ocupació i procurar una millor estabilitat laboral pel personal afectat. Actualment, sense competències en polítiques d'ocupació i sense la possibilitat donada per llei de crear noves places i contractar nous treballadors i treballadores, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes depèn de les subvencions de la Generalitat de Catalunya a través dels programes del SOC per cobrir determinats serveis. Pel que fa a la plantilla laboral, cal a dir, a més que l'àrea de Serveis Socials és l'única de tot l'Ajuntament que ha augmentat aquest any, amb un educador social més gràcies a una permuta interna.

Amb la voluntat de desmentir els diferents aspectes que cita l'escrit sindical i posar en evidència els verdaders interessos que han propiciat la seva publicació, el govern municipal farà un roda de premsa el pròxim dilluns on donarà molts més detalls sobre el tema.

L'Equip de Govern.