Resultats

Els Pressupostos Participatius 2019 ja tenen guanyadors, escollits pels 2.337 ciutadans de Sant Pere de Ribes que han donat suport a les diverses iniciatives de les 44 finalistes.

Podeu cosultar els resultats en aquest document. Descarrega-te'l.

 

Categoria 1

La proposta que ha tingut més suport de la ciutadania per la categoria d’inversions ha estat “Cap escola (primària i secundària) sense desfibril·lador”, amb un total de 3.360 vots, amb un pressupost de 18.000 euros, que tal i com recull la pròpia iniciativa vol “aprovisionar les escoles de Sant Pere de Ribes i els Instituts de desfibril·ladors ja que és un dispositiu que salva vides”.

En segon lloc, amb 1.922 vots, s’ha escollit “Juguem a Ribes: espai de jocs per infants de 0 a 12 anys”, un projecte que consisteix en la adequació d’un espai per al joc lliure i creatiu que tingui espai exterior i interior adreçat a infants, amb un pressupost de 100.000 euros. La proposta “Rampa accés a l’escola i canvi porta entrada edifici principal (escola Santa Eulàlia)”, valorada en 60.000, ha estat la tercera més recolzada amb 1.582 vots, que proposa un canvi de porta principal de l’escola municipal i posar-hi una rampa per fer-la accessible per a alumnes i altres persones amb mobilitat reduïda. En el quart lloc es troba “Foguerada: millora de l’estructura per a la seva continuïtat”, per a millorar la seguretat en l’espectacle del correfoc de Sant Pau amb una dotació econòmica de 20.638,18 euros i 1.502 vots. L’últim projecte que s’inclou a la categoria d’inversions és “Millora pel Mercat Municipal la Sínia” amb l’aplicació de tecnologies verdes al consum energètic del mercat de Les Roquetes amb 1.498 vots i 95.785,01 euros.

Aquests cinc projectes entren en la partida de 300.000 euros per la primera categoria d’inversions.

 

Categoria 2

Per la segona categoria amb una dotació de 15.000 euros per a projectes socials, culturals i/o solidaris, el més votat ha estat “Treballem l’Educació Emocional a les escoles del municipi”, votada per 5.711 veïns i veïnes del municipi, sent la proposta amb més suport de totes les presentades en totes les categories, per a realitzar tallers d’educació emocional per a cada classe d’alumnes del curs de sisè de primària escolaritzats a Sant Pere de Ribes. La segona proposta amb més recolzament ha estat “Formació de pares i mares en competències i habilitats comunicatives” amb 3.912 vots i un pressupost de 5.000 euros. El tercer projecte, de partida de 5.000 euros, ha estat “Dissenyar un programa de neteja i civisme” amb 3.697 vots. 

 

Categoria 3

“Tallers d’igualtat de gènere i LGTBI als instituts” ha estat la iniciativa guanyadora de la tercera categoria per a realitzar projectes de perspectiva de gènere i LGTBI amb una dotació total de 5.000 euros per a totes les propostes, en aquest cas en forma de dos tallers als centres d’educació secundària del municipi, amb 5.453 vots i un pressupost de 1.920 euros. El segon projecte de predilecció pels votants amb 4.937 votis ha estat “Abracem totes les diversitats”, proposat per l’Escola els Costerets i el Punt R, per a incorporar la perspectiva de diversitat afectiva, sexual i de gènere al centre educatiu. 

 

Aquests projectes es començaran a treballar de forma conjunta entre els proposants i l’Ajuntament a partir de gener, prèvia aprovació del pressupost al Ple el dimarts 26 de novembre.