Web Content Display Web Content Display

Pressupostos participatius 2020

Què són els Pressupostos participatius?

És un procés de participació ciutadana per a l'elaboració del Pressupost municipal de l’any vinent que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes porta a terme perquè els veïns i les veïnes del municipi proposin projectes, els votin i decideixin quins s'hauran de fer amb la dotació econòmica que s’hi destina.

Arrel de la situació viscuda per la crisi sanitària de la Covid-19, en aquesta edició s’ha adequat el projecte de pressupostos participatius al context actual i a la situació de vulnerabilitat social i econòmica de la nostra ciutadania.

Per aquest motiu, de la dotació econòmica dels Pressupostos participatius 2020,  es destinaran enguany els 150.000 euros que serien per a projectes d’inversions a cobrir necessitats d’urgència social i els 170.000 euros restants a les propostes que presenti i esculli la ciutadania a través d’aquest procés de participació ciutadana, però especialment que tinguin per objecte la lluita contra les desigualtats socials en diferents àmbits.

Confiem que entre tots i totes puguem superar aquesta situació amb bones idees i millors projectes. És hora de demostrar que la participació ciutadana, així com la solidaritat, és útil i eficaç,.  Proposa, decideix!

Podeu consultar les NORMES REGULADORES per conèixer més detalls.

 

Sessions informatives

Durant el mes de setembre, octubre i novembre

Presentació de propostes

Del 22 de juny al 13 de setembre

Validació de propostes

Del 14 al 5 d’octubre

Votació de propostes

Del 21 d'octubre al 8 de novembre

Sessions informatives i calendari

Per conèixer més aspectes dels pressupostos participatius i del pressupost municipal, aclarir dubtes i ampliar informació es faran durant el mesos de juliol, octubre i novembre diverses sessions públiques.

Sessions de presentació de projectes també hi haurà presentacions de projectes per part de les persones impulsores dels mateixos a l’octubre i dues sessions per explicar el resultat final el novembre. Consulta el calendari!

Fes-nos arribar les teves propostes

Si ets major de 16 anys i estàs empadronat/da al municipi pots presentar les teves propostes del 22 de juny al 13 de setembre mitjançant instància genèrica juntament amb el FORMULARI establert. També poden presentar propostes les entitats i associacions. Es limita a 3 el màxim de propostes a presentar per persona o col·lectiu. Mira la resta de condicions i els topalls econòmics a les NORMES REGULADORES.

 

Validació de propostes

El seguiment i la valoració de les propostes la farà una comissió de gestió tècnica-econòmica que validarà els projectes segons les normes reguladores i els criteris de legalitat, de competències, econòmics, de viabilitat tècnica, de sostenibilitat i de no exclusió social. El dia 6 d'octubre es coneixerà el llistat provisional de propostes acceptades i s'obrirà un període d'esmenes o reformulació per a la resta fins al 18 d'octubre.

Vota, tu decideixes!

Del 21 d'octubre al 8 de novembre pots votar en línia. També als ordinadors que s’habilitaran a les Oficines d'Atenció Ciutadana, al CC EL LOCAL i al CC L'ESPAI per poder-ho fer. Del llistat final hauràs de seleccionar un màxim de 5 propostes i puntuar-les amb un escalat del 5 a l'1. Finalment, les propostes guanyadores seran incorporades al Pressupost municipal del 2021 per ordre de classificació fins que s'esgoti la quantitat econòmica global fixada en aquesta edició.