Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

27/01/2023 13:14

El mes de febrer es reprendran els tallers d’iniciació a la marxa nòrdica, organitzats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració dels Centres d’Atenció Primària de Ribes i les Roquetes i l’empresa local Temps de Lleure. També es posaran en marxa els cicles de passejades per a la gent gran de marxa nòrdica, organitzats des dels casals de la gent gran de Ribes i les Roquetes.

Els tallers d’iniciació, impartits per un monitor titulat en marxa nòrdica, tenen una durada trimestral i es faran setmanalment una sessió a Ribes (dilluns) i una sessió a les Roquetes (dijous), en horari de 10h a 11.30h. L’activitat és gratuïta i està adreçada a persones majors d’edat que vulguin activar-se, practicar esport i fer salut mitjançant caminades. Es recomana portar roba còmoda i calçat adequat per fer esport, així com una motxilla amb aigua i gorra. L’empresa subministrarà els bastons necessaris per a la caminades. Cal inscriure’s als taulells d’informació del CAP de Ribes o del CAP de les Roquetes. Les places són limitades i segons criteris de prescripció mèdica.

Els casals per a la gent gran del municipi també oferiran passejades de marxa nòrdica. El dia 7 de febrer es realitzarà la formació i el 8 de febrer tindrà lloc la primera sortida al Palau-solità i Plegamans. La propera sortida serà l’1 de març a Igualada; el 29 de març, a Sant Pere de Ribes, i el 12 d’abril, a Arenys de Munt. Les inscripcions es poden realitzar tant al casal de la gent gran de Ribes com al de les Roquetes fins al 3 de febrer. Es tracta d’una activitat gratuïta i l’únic requisit és estar prejubilat/da o jubilat/da.

Els Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona també ofereix un circuit de caminades de marxa nòrdica obert a tothom. S’adreça a totes les persones de més de 6 anys que vulguin gaudir d’una matinal de diumenge realitzant activitat física d’intensitat moderada, en companyia de la família i/o de les amistats.

La marxa nòrdica o nordic walking és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. La seva utilització mitjançant la tècnica correcta activa una part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, afavoreix l’impuls en el moment d’avançar. Així, l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos d’una manera versàtil, equilibrada i correcta.

Aquest tipus d’activitat física, segura i eficaç, treballa el cos de forma simètrica amb l’objectiu de millorar el benestar físic i emocional dels qui la practiquen. L’ús correcte dels bastons intensifica el procés de caminar, augmenta de manera significativa l’esforç muscular de la part superior del cos i incrementa el ritme cardíac.