A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

02/02/2023 14:06

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i les entitats es preparen per a la celebració del Carnaval 2023. A les Roquetes, l’Associació de Festes Populars de les Roquetes, la Comitiva Carnavalesca i el consistori han presentat la  programació i el cartell d’enguany. El vocal de l’Associació de Festes Populars de les Roquetes, Alexis Soto, ha explicat que la protagonista del cartell d’enguany és una figura femenina, com és la Quaresma que “reclama silenci pels 40 dies d’absència que vindran després, i va acompanyada d’uns personatges donant rellevància als elements carnavalescs i al dia i a la nit”. El lema “Terra de Carnavals” fa referència a les tres rues de carnaval del nucli. En aquest sentit, Soto ha remarcat que el carnaval de les Roquetes “s’està convertint en referència a la comarca i estem començant a competir amb altres carnavals de la zona”.

La bona acollida de l’any passat de la rua de la Quaresma ha fet que aquest any es torni a organitzar i serà l’encarregada d’acomiadar els actes del Carnaval 2023 el diumenge 26 de febrer. “Aquest allargament va tenir una rebuda molt bona i volem agrair al poble que l’esforç que es fa durant tots els mesos es veu recompensat”, ha dit el vocal de l’Associació de Festes Populars.

La cap de la colla Deabarà, Aida Rodríguez, ha assenyalat que aquest any s’encarregaran “de ser la comitiva de Carnestoltes”. “Hem agafat el logotip de l’Associació de Festes Populars com a inspiració, i la temàtica serà el portal de la lluna. El nostre carnestoltes tindrà una naturalesa ferma i ben present i serà una persona molt activa durant les rues”, ha assegurat.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha animat a participar als actes del carnaval i ha remarcat que les Roquetes està sent “una atracció a nivell comarcal, ja que no només participen colles de les Roquetes sinó també rebem colles d’arreu de la comarca que volen participar-hi. La característica més rellevant és la familiaritat i la proximitat del nostre carnaval”, ha dit.

 

Programació

Els actes començaran Dijous Gras, 16 de febrer, amb la visita del carnestoltes a la llar d’infants els Tres Pins i la ruta de la merenga (hi haurà dues concentracions, una a la Vinya d’en Petaca i, l’altra, a la plaça de Llobregat) per diferents carrers de les Roquetes fins a arribar a l’esplanada del Centre Cívic. En aquest mateix punt, se celebrarà la Merengada 2.0 i la gran empastifada final amb música i animació.

L’endemà, el divendres 17 de febrer, durant el matí, el carnestoltes visitarà les escoles de les Roquetes perquè els més petits i petites es familiaritzin amb el personatge. A la tarda, a partir de les 19h, es donarà la benvinguda a l’Arrivo del Rei Carnestoltes i la comitiva carnavalesca, que sortirà del carrer Puigmal per continuar pels carrers de Miguel Servet, de Sagunt, l’avinguda de Cid Campeador, el carrer d’Eugeni d’Ors, les avingudes de Catalunya, de Mas d’en Serra, els carres Múrcia, dels Almogàvers, la plaça de Ramon Mir, per continuar a l’avinguda de Catalunya, el carrer Roger de Flor i la ronda de la Masia Nova. En arribar a l’avinguda de Catalunya, es farà la Lectura del Sermó de Sa Majestat el Carnestoltes. En acabar la rua, començarà el Ball de l’Arrivo (entrada gratuïta amb aforament limitat) amb DJ i animació.

El Carnaval infantil arribarà el dissabte, 18 de febrer, a les 17h, a la plaça de la Vinya d’en Petaca amb la primera concentració del Rei Carnestoltes i el Petit Confeti amb el seu seguici i l’animació d’una xaranga; un quart d’hora més tard, tindrà lloc la segona concentració a la plaça de Llobregat. La mini rua infantil arrancarà a les 17.30h amb la desfilada del Petit Confetti, el Rei Carnestoltes i la comitiva carnavalesca fins l’envelat. Les ganes de ballar al ritme de la música arribaran amb el l’Apoteòsic Ball de Carnaval infantil (entrada gratuïta a l’envelat municipal amb aforament limitat) a càrrec de versions per xics i Dj’s. El diumenge, 19 de febrer, a les 18h, la gent gran gaudirà del Ball de Disfresses Carnaval al Casal de la Gent Gran de les Roquetes.

Després d’un cap de setmana ple de música i disbauxa, el dilluns 20 de febrer, a les 17h, la plaça del Llobregat acollirà la gran festa del Rei Petit Confeti amb l’espectacle d’animació infantil.

La festa finalitzarà el diumenge 26 de febrer amb diferents actes al llarg del migdia. A les 12h es farà la rua de la Quaresma, una desfilada de carrosses, comparses, xarangues i colles acompanyaran el Carnaval de dia, una proposta que es va realitzar per primera vegada l’any passat i que serveis per acomiadar el Carnaval i donar la benvinguda al següent. A les 14h s’organitzarà la batalla final, un mini espectacle amb el Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma a la plaça de la Vinya d’en Petaca i la festa de cloenda del Carnaval amb Dj’s i animació. Podeu consultar tota la programació al web municipal.