A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

03/03/2023 13:59

L’Arxiu municipal de Sant Pere de Ribes va començar a buscar persones voluntàries per formar un grup de descripció de documentació fotogràfica al nucli de Ribes, i des del passat mes de gener de 2023 es reuneixen, aproximadament, una quinzena de persones per treballar en la identificació d’indrets del municipi, de nom de persones o inclòs dates aproximades. Es tracta d’una activitat que ha tingut molt bona acollida entre el grup de persones participants i s’han realitzat sessions molt profitoses tant en el reconeixement de llocs com de persones.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha visitat i ha participat aquest dimecres en una sessió amb aquest grup format majoritàriament per gent gran, i ha estat testimoni de com aquestes persones han reconegut a veïns i veïnes del municipi que sortien a les fotografies de les que disposa l’Arxiu o han estat capaces de reconèixer llocs singulars de Ribes. La feina que fan implica una gran tasca de col·laboració a l’hora d’identificar paisatges, noms de persones, masies, etc.

D’aquesta manera, s’aconsegueixen tenir unes dades més precises, donant més rellevància a les imatges que té l’Arxiu i que ajuden a comprendre millor la història del municipi. A més, mitjançant aquesta activitat s’obté informació que d’altra manera seria molt més complicada d’aconseguir i es contribueix a la recuperació de la memòria històrica i col·lectiva.