Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

17/10/2023 11:40

El 13è Mercat del Cava i la Tapa  i la tercera Jornada de Solidaritat i Cooperació de Sant Pere de Ribes arriben aquest cap de setmana amb una programació plena d’activitats per a tot tipus de públic. Així, l’obertura de la fira tindrà lloc el dissabte, 21 d’octubre, a partir de les 11h amb animació musical itinerant, que amenitzarà la mostra durant tot el cap de setmana.  L’horari serà d’11h a 14h i de 17h a 23h, el dissabte 21; i d’11h a 15h, el diumenge 22.

El programa inclou tallers gastronòmics, tallers infantils, actuacions musicals de grups propers en diferents horaris (vermuts musicals, concerts de nit, la cloenda... ), espectacles teatrals i de màgia, conta-contes, jocs de fusta, etc. Com a novetat, en aquesta edició s’oferiran un taller de vi i pintura, que combinarà l’art i el vi amb un tast sensorial; un altre sobre la importància de reduir el malbaratament alimentari;  i es mantindran el de la cervesa artesana del territori. Les botigues sortiran al carrer conjuntament amb les parades dels artesans locals. La copa de vi s’haurà d’adquirir al Punt d’Informació de la fira per 2€, mentre que les degustacions es podran comprar directament a les parades. També es podrà aconseguir la nova placa amb la imatge de la xemeneia de la Bòbila per 1€.

La fira és un esdeveniment del tot consolidat al municipi amb la qual es pretén potenciar l’oferta agroalimentària i de restauració de proximitat amb la presència de restauradors i productors del territori. Aproximadament rep uns 6.000 visitants durant el cap de setmana i enguany hi participen un centenar d’empreses entre restauradors, entitats, empreses col·laboradores, comerç local, artesans, entitats de cooperació, etc.

La Jornada de Solidaritat i Cooperació tindrà un espai específic anomenat l’Àgora. Serà un espai de trobada de les entitats de cooperació del municipi i on es donarà a conèixer la seva feina en països del tercer món. La jornada tindrà aquest any com a fil conductor la importància del sanejament de l’aigua i l’accés a l’aigua potable, fent referència a un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. La zona estarà ambientada amb haimes i aquesta àgora central on es desenvoluparà un programa ple de propostes, com tallers de circ del món, bosses d’olor o exposicions temàtiques relacionades amb la solidaritat i la cooperació.

Amb la fira hi col·laboren les associacions de comerciants i d’artesans locals -UCER, Fem Ribes, DO Ribes i Mercat Municipal La Sínia- i l’Associació de Festes Populars de les Roquetes del Garraf, amb el suport de Node Garraf i Diputació de Barcelona.