Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

16/11/2023 11:19

L’Associació de Voluntariat de Sant Camil, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, posa en marxa la campanya de recapte d’aliments de Nadal “Cistell Solidari”, que es durà a terme els dies 24, 25 i 26 de novembre. Els aliments que es recaptin als establiments col·laboradors es destinaran al banc d’aliments de Sant Pere de Ribes.

La gestió del projecte s’estructura amb la finalitat de pal·liar les necessitats de famílies vulnerables derivades des dels Serveis Socials de l’ajuntament. L’acció s’emmarca en l’àmbit d’ajuda solidària, que té com a objectiu la donació d’aliments bàsics cada quinze dies a famílies que ho necessiten.

Així, les persones voluntàries animaran a la clientela dels establiments col·laboradors a fer aquesta donació d’aliments i informaran sobre els més idonis, com són l’oli, el peix o les conserves de peix i verdures, entre d’altres (evitant els aliments frescos i refrigerats).

Per col·laborar en aquesta campanya, hi ha dues maneres de fer donatius:

  • Amb donació directe de productes (durant els dies 24, 25 i 26 de novembre).
  • A través del pagament amb targeta als establiments col·laboradors amb l’aportació que s’indiqui per al banc d’aliments clicant el botó verd.

Aquest any en aquesta iniciativa hi participen diversos comerços de Ribes i les Roquetes: Covalco (Vitem&Co i Coaliment), Caprabo, Bon Àrea, Ametller Origen, Aldi, Bon Preu (Esclat) i Veritas. El dia 26, la recollida d’aliments només es farà al Caprabo (del centre comercial de la Rambla del Garraf) i el Bon Àrea de Ribes.

Com en altres edicions, l’objectiu del Cistell Solidari és la promoció de la solidaritat i la cooperació entre la ciutadania i els comerços del municipi, i a la vegada, subministrar aliments en òptimes condicions, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels recursos disponibles. Les persones interessades en participar en la recollida d’aliments ho poden fer a través d’aquest la pàgina web del Gran Recapte.