Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

28/11/2023 15:14

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha organitzat diferents activitats per conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari, tema escollit per celebrar aquesta setmana.

Per una banda, s’han dut a terme dues demostracions culinàries als mercats setmanals de Ribes i les Roquetes, respectivament, amb receptes d’aprofitament, saludables i sostenibles. El públic ha pogut informar-se i alhora comprovar com es podien aprofitar alguns aliments. Per altra banda, s’han programat tallers educatius per sensibilitzar l’alumnat d’educació primària i secundària del municipi sobre el malbaratament alimentari, a més d’aprendre què és i en què consisteix. L’activitat ha utilitzat el material didàctic (jocs i tallers) cedit per la Diputació de Barcelona, les anomenades maletes pedagògiques “El menjar no es llença”. La Fundació Espigoladors ha estat l’encarregada de formar al professorat i al personal de monitoratge del menjador per poder treure el màxim profit a aquest material. Entre els centres d’educació primària del municipi, han participat les escoles Les Roquetes, El Pi, Les Parellades i La Riera; i d’educació secundària, els instituts Xaloc, Montgròs i Can Puig.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està duent a terme altres accions de reciclatge i de sensibilització envers l’aprofitament dels residus orgànics, com una sèrie de tallers de fabricació de sabó a partir d’oli de cuina usat que s’estan fent a les diferents urbanitzacions del municipi de manera coordinada amb la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Aquesta campanya ha tingut com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre què es pot fer a les llars per evitar el malbaratament alimentari només canviant alguns hàbits, atès que cal tenir en compte que cada persona llença 90kg d’aliments en un any, segons dades d’Eurostat.