Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Treball

28/02/2024 14:25

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes dona suport a la jornada Horitzons Laborals organitzada pel Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que tindrà lloc el proper dimecres 6 de març. Es presentaran les dades del mercat laboral a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf referides al darrer semestre de 2023, posant especial èmfasi a la situació de les dones pel que fa a l’ocupabilitat i la contractació, coincidint en el marc de commemoració del 8M, Dia de les Dones. Aquesta primera sessió d’un cicle que tindrà continuïtat en la segona meitat de l’any, se celebrarà a la sala Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila, i s’adreça especialment a càrrecs electes i tècnics de les àrees de Promoció Econòmica i Treball dels ajuntaments i les entitats i institucions locals dels municipis d’ambdues comarques interessades en la temàtica.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Anna Herrera, serà l’encarregada de donar la benvinguda a la jornada i la cloenda comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i del president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Juan Luis Ruiz.

El programa d’aquesta jornada s’iniciarà a les 11.30 hores i inclourà diverses intervencions, entre les que destaca la conferència monogràfica “L’entorn sociolaboral de la dona enginyera des de l’òptica del Campus de la UPC”, on Josefina Antonijuan, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC, Marisa Zaragozá, directora Campus UPC Vilanova conversaran amb Eva Marin, sotsdirectora de Promoció i Igualtat del Campus UPC Vilanova i Judit Cerdà, alumne del Màster de la Faculta d'Informàtica de Barcelona de la UPC sobre el paper de la dona enginyera en el món sociolaboral.

El SIE, a través de la cap del servei, Glòria Garcia, i la tècnica Ester Massana, faran una presentació de les dades d’atur i contractació del darrer trimestre del 2023 als municipis de l’Alt Penedès i el Garraf, incidint en l’afectació de les dades sociolaborals en relació amb les dones.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al 4 de març a través de la pàgina www.mancomunitat.cat/jornada.