Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

15/04/2024 12:24

La Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes celebra aquest mes d’abril el seu 25è aniversari amb diverses activitats, com presentacions de llibres, clubs de lectura o activitats per a infants, coincidint també amb la diada de Sant Jordi. El dijous 25 d’abril ha programat un concert aniversari a càrrec de l’acordionista i cantant Carles Belda, a les 18h. L’acte inclourà la presentació del cartell del MonoXics, en el marc del festival Monocicle, que enguany se celebrarà del 6 al 9 de juny.

La programació, però, va arrencar el passat 8 d’abril amb un tast de contes i recomanacions i novetats de literatura infantil i juvenil i continua:

  • Exposició de Pia Vilarrubias, que es pot visitar fins al 4 de maig.
  • El dimecres 17 d’abril amb el Club de Lectura al voltant dels drets humans amb del llibre Una trilogía palestina, de Gasán Kanafani, a les 18h. Cal inscripció prèvia (places limitades).
  • L’endemà, dijous 18 d’abril, a les 18.30h, s’ha organitzat la presentació del llibre titulat Aures de Montserrat Morera, amb la presentació a càrrec de Sílvia Romero.
  • El dissabte 20 d’abril, a les 11h, es realitzarà una activitat en anglès Storytimes Around the world per a nens i nenes de 3 a 7 anys. Cal inscripció prèvia (places limitades).
  • El dilluns 22 d’abril, a les 18.30h, es presentarà el llibre El noi de l’autobús d’Isabel Ullate Valls amb la participació de l’autora i la lectura dramatitzada a càrrec de Montse Mestre Casas.
  • La diada de Sant Jordi, 23 d’abril, de 16h a 20h, hi haurà parades de la biblioteca i d’autors locals a la plaça Maria Mercè Marçal i a partir de les 18h la biblioteca surt al carrer amb un espectacle dedicat a Sant Jordi amb la companyia Sense Drama Teatre.
  • El dimecres 24 d’abril, a les 17.30h, hi ha programades diverses activitats: un espectacle de narració amb titelles i música i un taller de manualitat . Estan adreçats a nens i nenes a partir de 3 anys i cal fer inscripció prèvia (places limitades).
  • El dissabte 27 d’abril, a les 11h, es farà el laboratori de llibre d’artista a càrrec de la il·lustradora Mercè Galí, per a famílies amb infants de 6 a 10 anys. Cal fer inscripció prèvia (places limitades).
  • El dilluns 29 d’abril, de 17h a 18.30h, tindrà lloc el Club (Video) Joc amb Milo and the magpies, adreçat a famílies amb infants de 8 a 12 anys. Cal inscripció prèvia (places limitades).

De cara a la celebració d’aquest aniversari, la biblioteca Manuel de Pedrolo va tancar uns dies (del 25 de març a l’1 d’abril) per fer millores a les seves instal·lacions. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona estudien també la possibilitat de fer una reestructuració integral de la biblioteca per modernitzar-la.