Observatori de les dones en els mitjans de comunicació

 

L'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació promou una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació. El seu objectiu últim és treballar per la transformació social, fomentar que els valors essencials de la nostra societat siguin interpretats des del punt de vista de les dones.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes forma part de l’Observatori des de l’any 2018  amb l’objectiu de sumar esforços per promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació. Així mateix, ser-hi esdevé una oportunitat per crear espais de debat ciutadans en relació als mitjans, fer visible el punt de vista de les dones pel que fa a la seva representació als mitjans de comunicació, incorporar la reflexió sobre els mitjans de comunicació a les propostes participatives adreçades a les dones i incrementar la sensibilització social de tota la ciutadania sobre el paper dels mitjans de comunicació i el gènere.

El municipi també participa en el concurs (RE)Imagina’t, iniciativa de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, adreçada a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal de secundària del municipi amb d’altres ens locals que formen part d’aquest Observatori. A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere.