Banys de bosc

L’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Forest Therapy Hub, segueix impulsant el binomi salut i natura en l’àmbit municipal des d’un vessant més conscient i sensorial. Els banys de bosc és una activitat que s’ofereix des del SIAD Sant Pere de Ribes per a les seves usuàries.

La Teràpia de Bosc es basa en la pràctica de la connexió sensorial, l’atenció sense esforç i la immersió dels sentits a l’atmosfera del bosc. És una intervenció basada en la natura, dirigida a dificultats específiques de salut mental i física. La intervenció de Teràpia de Bosc es desenvolupa durant sis setmanes consecutives, mitjançant sessions de dues hores i mitja a la setmana. Cada sessió consisteix en un passeig de ritme suau, d’un a tres quilòmetres d’extensió, convidant les assistents a connectar amb la natura i amb si mateixes.

Es realitza un bany de bosc en cadascuna de les dues municipalitats de Sant Pere de Ribes com a eina per potenciar la percepció de l’entorn a través dels sentits, impulsant així la nostra connexió amb la natura i afavorint el benestar. Cada setmana s’incideix en un sentit en concret i al final de la sessió s’ofereix una proposta per fer a casa relacionada amb el sentit treballat durant el bany.