VIU L’ESTIU JOVE

Els instituts Alexandre Galí i Xaloc acullen els casals joves d’estiu organitzats en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes, oberts a tots els joves del nucli de Les Roquetes. L’objectiu principal de la iniciativa és oferir un tipus de lleure educatiu, adaptat als interessos d’aquesta franja d’edat i alhora garantir la igualtat d’oportunitats en el lleure educatiu al jovent d’aquest nucli de població amb la finalitat de que gaudeixin de tot un conjunt d’activitats i tallers pràctics variats i diversos.

Els instituts Alexandre Galí i Xaloc han assumit, en algunes de les edicions, l’estructura i organització dels dos casals, sota la coordinació del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes. L’alumnat dels centres ha esdevingut protagonista en la presa de decisions sobre el tipus d’activitats que s’hi havia de dur a terme i, fins i tot, ha format part activa de la pròpia organització i dinamització, tant pel que fa al disseny dels casals com en el monitoratge de coordinació de les activitats.

Els alumnes que han finalitzat el Grau Superior d’Integrador Social de l’Institut I Animació Sociocultural de l’Alexandre Galí han estat contractats com a monitors d’aquests casals, gaudint així de les seves primeres experiència professionals en aquest àmbit.

Tallers amb tot tipus de temàtica

Durant tres setmanes, els joves de les Roquetes poden gaudir i experimentar d’un conjunt de tallers amb temàtiques artístiques, tecnològiques, esportives i comunitàries diverses com són rap i ritmes, calistènia, Scape Room tecnològic, rutes d’orientació per l’entorn, art mural, danses urbanes, cura animal, equitació, caiac, voleibol platja, ralli fotogràfic, recuperació de camins i de l’entorn, danses modernes, dj’s, light painting, hamma beats, rutes btt, entre molts altres jocs i activitats de dinamització.

Aquesta proposta de lleure educatiu està pensat I dissenyat amb la voluntat de contribuir a corregir desigualtats i afavorir l’equitat i la inclusió de l’alumnat, a través de l’experimentació d’activitats que puguin despertar nous interessos d’aprenentatge i del gaudi en el temps de lleure, ja sigui en les arts, la tecnologia, l’esport o la natura. Tanmateix, es busca fomentar les relacions socials, el voluntariat i accions comunitàries, alhora que es reforça la socialització, les dinàmiques de grup i la companyonia entre joves.