SERVEI COMUNITARI PER FOMENTAR LA LECTURA

L’entorn proper és determinant perquè es desenvolupi l’hàbit i el gust per la lectura. Quan l’entorn no ho fa és necessari promoure altres espais en horari extraescolar a les biblioteques, entitats i a la comunitat per superar les desigualtats.

LECXIT és un programa de la Fundació Bofill que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora involucrant escoles, famílies, persones voluntàries i servei comunitari. És un projecte que utilitza la metodologia APS (Aprenentatge i Servei) a través del Servei Comunitari dels centres educatius.

Amb aquesta actuació, emmarcada dins el Pla Educatiu d’Entorn, els joves dels instituts acompanyen setmanalment, a través del voluntariat,  a un infant de 4t, 5è o 6è de primària per fer de la lectura una experiència divertida i apassionant. Durant una hora a la setmana, donen suport a alumnat de Cicle Mitjà d'Educació Primària per millorar la seva comprensió lectora i així millorar els seus resultats acadèmics.

LECXIT també ofereix orientacions i materials a les famílies per implicar-les en la millora dels hàbits lectors i es coordina amb els centres educatius per triar els infants que més necessiten participar en el projecte.

Participen l’Escola Santa Eulàlia, Escola Les Roquetes, Escola Mediterrània, i els instituts Alexandre Galí i Xaloc a través del Servei Comunitari. I es fa una cloenda de reconeixement al voluntariat educatiu i al compromís en l’hàbit lector.