MENTORIA SOCIAL I EDUCATIVA - “enTÀNDEM”

VOLS FER DE MENTORA O MENTOR?

 

Aquest curs arrenca una nova actuació, dins el Pla Educatiu d’Entorn de les Roques.

Es tracta de la MENTORIA SOCIAL I EDUCATIVA, on un estudiant universitari actua com a guia d’un alumne d’ESO per proporcionar-li suport i acompanyament per tal que continuï estudiant i afavorir així processos d'inclusió educativa i social.

 

Del que es tracta és, partint d’aquesta relació, de lluitar contra l’abandonament escolar prematur, promovent la continuïtat i l’èxit educatiu dels estudiants que cursen secundària.

Busquem joves del municipi que tinguin ganes de treballar dins del voluntariat social i educatiu, fent de MENTOR o MENTORA. I aquest curs es donarà inici amb alumnes de l’Institut Xaloc.

 

L’entitat de mentoria social que liderarà el projectes és l’AFEV https://afev.cat/ i farà una formació i coordinació directa a les persones mentores  que s’ofereixin  a participar-hi.

El projecte s’anomena “enTÀNDEM”  té com a principal objectiu  poder oferir igualtat  d’oportunitats educatives i socials a tots els infants i joves del municipi.

 

Aquesta és la campanya de crida per al voluntariat de les tres parelles que se’ns ha concedit, s’ha fet amb la voluntat de trobar joves de proximitat i amb vinculació amb el nucli de les Roquetes.

 

És una actuació que s’emmarca dins la Mesura 5 del PMOE , Pla de Millora d’Oportunitats educatives del Pla Educatiu d’Entorn, finançada pel Departament d’Educació de la Generalitat, conjuntament amb el Ministerio de Educación y Formación Professional. I amb suport de finançament de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

 

INFOGRAFIA MENTORIA