Treball i formació (plans d'ocupació)

El Programa Treball i Formació ofereix acció d’ experiència professional, amb contracte laboral de 6 i 12 mesos, a través d’una oferta publicada a l’Oficina de Treball, que és l’entitat encarregada de derivar les persones participants que compleixin els requisits. Les diferents línies de contractació que contempla el programa són:  PANP (Persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació),  PRGC (persones inscrites a l’atur, destinatàries de la renda garantida de ciutadania),  DONA (dones en situació d’atur) i l’acció COOR (una persona tècnica referent, encarregada de la coordinació dels treballadors/es del programa).

El programa compren actuació d’experiència professional, en el qual es busca reincorporar al mercat laboral aquelles persones que estan fora del mateix des de fa molt de temps, aportant també l’actuació de formació adaptada al lloc de treball. Ambdues actuacions són de caràcter obligatori.

Les feines que realitzen dins del programa són de tres tipus: de conserge en diferents edificis municipals, d'agents cívics i d’acompanyants a la gent gran.

Cada edició està condicionada la concessió de la subvenció del SOC. 

Actualment, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes té contractades un total de 21 persones gràcies a diferents línies dins el Programa Treball i Formació.

PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2022. Línia (MG52, PRGC I PANP)

Execució: 01/06/2022 – 31/05/2023

Contractació de 13 persones que desenvolupen tasques de consergeria i acompanyants de persones grans.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada  pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2022. Línia (DONA)

Execució 01/03/2023 - 29/02/2024

Contractació de 2 dones que realitzen tasques d’administrativa i de titulada superior en dret donant suport en els departaments d’Espai públic i Urbanisme.

“Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)”

PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2022. Línia (ACOL)

Execució 22/12/2022 - 21/12/2023

Gràcies a aquesta línia del programa es va contractar a 6 persones que van obtenir el permís de residència i treball, podent regularitzar així la seva situació al nostre país. D’aquestes 6 persones, 4 fan tasques d’agents de mobilitat als nuclis de Ribes i de Roquetes, 1 d’operària a la brigada de jardineria i 1 altre d’operari de la brigada d’obres públiques.