El Programa Treball i Formació ofereix acció d’ experiència professional, amb contracte laboral de 6 i 12 mesos, a través d’una oferta publicada a l’Oficina de Treball, que és l’entitat encarregada de derivar les persones participants que compleixin els requisits. Les diferents línies de contractació que contempla el programa són:  PANP (Persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació),  PRGC (persones inscrites a l’atur, destinatàries de la renda garantida de ciutadania),  DONA (dones en situació d’atur) i l’acció COOR (una persona tècnica referent, encarregada de la coordinació dels treballadors/es del programa).

El programa compren actuació d’experiència professional, en el qual es busca reincorporar al mercat laboral aquelles persones que estan fora del mateix des de fa molt de temps, aportant també l’actuació de formació adaptada al lloc de treball. Ambdues actuacions són de caràcter obligatori.

Les feines que realitzen dins del programa són de tres tipus: de conserge en diferents edificis municipals, d'agents cívics i d’acompanyants a la gent gran.

Cada edició està condicionada la concessió de la subvenció del SOC. 

Actualment, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes té contractades un total de 19 persones gràcies a diferents línies dins el Programa Treball i Formació.

PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2022. Línia (MG52, PRGC I PANP)

Execució: 01/06/2022 – 31/05/2023

Contractació de 13 persones que desenvolupen tasques de consergeria i acompanyants de persones grans.

 

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada  pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

 

PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2021. Línia (MG45 I DONA)

Execució: 15/02/2022 – 14/02/2023


Contractació de 6 persones que desenvolupen tasques d’agent cívic i auxiliars administratives.


 

Regulat per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació) i la Resolució EMT/2859/2021, de 17 de setembre, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2021, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació de les línies MG45 i DONA (SOC –TRFO ELL CS). Cofinançat per la Unió Europea.