Web Content Display Web Content Display

Els espigalls del Garraf van a l'escola

 
 

La segona acció que s'ha dut a terme dins el projecte Sant Pere de Ribes Municipi Saludable és l'activitat "Els espigalls del Garraf van a l'escola".

Aquest curs 2020-2021 els espigalls del Garraf han arribat a les nostres escoles. L'espigall és una varietat tradicional de col que s'ha cultivat històricament a la nostra comarca del Garraf.

A Sant Pere de Ribes ens hem proposat donar a conèixer aquesta verdura tan singular als nostres nens i nenes, i també als nostres veïns i veïnes que encara no l'han tastat.

Conjuntament amb el programa de desenvolupament sostenible Parc a taula, promogut per la Diputació de Barcelona, hem introduït una sèrie d'activitats vivencials a les escoles amb la intenció d'explicar als nostres infants el cicle de cultiu de l'espigall i per què és una verdura tan apreciada nutritivament i gastronòmicament parlant.

Amb la peça audiovisual "Els espigalls del Garraf van a l'escola" veureu com els nostres nens i nenes han plantat espigalls als horts de les escoles, han escoltat la veu de les pageses que els cultiven, i com han après les seves característiques nutricionals. Fins i tot gaudireu d'un taller de cuina per aprendre’n tota mena de receptes!

Amb aquesta iniciativa, des de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, impulsem el binomi salut i natura, posant en valor el projecte del Parc del Garraf de millora i reintroducció de l'espigall dins el seu territori. Un projecte creat des del programa Parc a taula, que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals.

En un intent de transmetre aquests valors als infants, introduïm a les escoles els productes agroalimentaris singulars que destaquen per la seva tradició, innovació, qualitat i capacitat de valorar un territori.

Aquesta activitat que s'emmarca dins del Pla de Salut Integral de Sant Pere de Ribes, ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí, la Fundació Alícia i de Node Garraf. Hi han participat l'escola Santa Eulàlia de les Roquetes i l'escola Els Costerets de Ribes.