Visualització del contingut web Visualització del contingut web

 

 

La commemoració del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors d’enguany vol explicar a la ciutadania els seus drets davant els serveis bancaris, amb l'objectiu de contribuir a la prevenció de conflictes de consum.

Com a consumidors i consumidores, la relació amb els bancs no sempre resulta del tot satisfactòria. En cas de discrepància hi ha establert un procediment específic de reclamació que cal conèixer per assolir una solució favorable als nostres interessos. D’altra banda, existeixen productes com els comptes de pagament bàsics, destinats a evitar l’exclusió financera dels col·lectius més vulnerables.

La normativa actual ens proporciona una sèrie de recursos i garanties per evitar situacions d’indefensió davant les entitats financeres segons els productes os serveis que contractem. Coneixes quins son els teus drets? 

 

 

 

 

 

Campanya "Evita fraus en les compres a internet"

 

    

La crisi generada a Espanya arran de la propagació de la Covid-19 ha provocat un abans i un després en les tendències de compra dels consumidors, tant a curt com a mitjà termini. Durant aquest període, en alguns sectors com en el de l'alimentació, s'ha produït un augment en les compres a través del eCommerce. I s'espera que aquesta tendència continuï incrementant-se una vegada acabi la crisi. 

Aquest fet ens ha fet valorar la conveniència de reprendre la campanya interrompuda en el primer trimestre de l’any 2020, amb la finalitat de facilitar a la població eines pel coneixement dels drets que els hi atorga la normativa en vigor en l’àmbit del comerç electrònic i consells per evitar els perills de determinades conductes en les seves compres en línia.

 

10 consells per evitar fraus en les compres a internet: 

 

  • Procura que el teu equip o dispositiu estigui actualitzat i protegit. 

 

  • Utilitza una connexió segura, evita comprar connectat a xarxes wifi públiques. 

 

  • Identifica amb claredat el portal on estàs comprant, verifica l'autenticitat dels enllaços en missatges o anuncis. 

 

  • Informa't sobre el comerç on compres: qui són, on tenen la seu social i com posar-s'hi en contacte. Cerca comentaris a la xarxa. 

 

  • Compara preus i desconfia d'ofertes massa atractives. 

 

  • Valora comerços amb adhesió al sistema arbitral de consum o a segells de confiança.

 

  • Revisa la política de privacitat, facilita només les dades personals imprescindibles. 

 

  • Utilitza exclusivament mitjans de pagament segurs: targetes amb límit de crèdit, virtuals o a través d'intermediaris com ara PayPal.

 

  • No oblidis que si el comerç té seu a la UE, disposes d'un termini de 14 dies per retornar el producte i una garantia de dos anys; conserva els comprovants de compra. 

 

  • I sobretot: si tens dubtes sobre la fiabilitat d'una botiga en línia, és millor descartar la compra, sempre podràs trobar altres alternatives. 

 

 

Consulta aquí les recomanacions per evitar els fraus en les compres a internet.