Entorn natural

Sant Pere de Ribes està situat al cor de la comarca del Garraf i gran part del seu territori està dins del Parc del Garraf. La llum solar, les suaus temperatures i precipitacions i els pocs vents han influït en la singular aparença de l'entorn natural que l'envolta, diferent a la zona litoral. No obstant, també disposa d'una petita franja costanera que forma part del Consorci dels Colls i Miralpeix.

El Parc del Garraf acull una vegetació on destaca el margalló, l'única palmera autòctona d'Europa. El paisatge està dominat per la formació de coves, avencs, dolines i rasclers. Aquest original resultat és un dels principals atractius ecològics del parc.

L'activitat agrícola encara hi és molt viva i, conjuntament amb les masses forestals disperses, forma un mosaic d'un alt valor paisatgístic. També cal tenir en compte d'altres valors singulars del patrimoni natural (arbres, camins, marges, barraques de pedra seca, etc.) així com la importància de les rieres que fan de connectors biològics i en determinats trams esculpeixen el seu llit amb originals i curioses timbes.

Des de Sant Pere de Ribes es poden realitzar rutes a peu per conèixer tot aquest entorn. Existeixen recorreguts senyalitzats que mostren la riquesa del patrimoni natural i cultural del Parc. Partint del nucli de Ribes s'arriba al peu del puig Montgròs, de 358m, el pic més alt de la comarca.

L'entorn natural del municipi és un dels valors més alts dels quals disposa.

 

RUTA ENTRE VINYES 

BANYS DE BOSC