Pressupostos participatius 2018

 

Què són els pressupostos participatius?

 

És un procés de participació ciutadana per a l'elaboració del Pressupost municipal que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes porta a terme perquè els veïns i les veïnes del municipi proposin projectes, els votin i decideixin quins s'hauran de fer amb el 20% dels diners que es destinin l'any que ve a inversions reals i 15.000 euros més per a projectes socials, culturals o solidaris que es presentin (propostes considerades despeses de béns corrents i de serveis). Podeu consultar les NORMES REGULADORES per conèixer més detalls.

 

Resultats definitius

Sessions informatives

18 i 19 de juliol

Presentació de propostes

del 30 de juny al 15 de setembre

Validació de propostes

del 16 de setembre al 5 d'octubre

Votació de propostes

del 16 al 28 d'octubre

 

Sessions informatives i calendari

 

Per conèixer més aspectes dels pressupostos participatius i del Pressupost Municipal, aclarir dubtes i ampliar informació es faran els dies 18 i 19 de juliol dues sessions públiques inicials. Sessions de presentació de projectes: també hi haurà presentacions de projectes per part de les persones impulsores dels mateixos els dies 10 i 15 d'octubre i dues sessions per explicar el resultat final els dies 5 i 7 de novembre. Consulta el calendari!

 

Fes-nos arribar les teves propostes

 

Si ets major de 16 anys i estàs empadronat/da al municipi pots presentar les teves propostes del 30 de juny al 15 de setembre mitjançant el FORMULARI establert que trobaràs a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC) o bé telemàticament a través de l'apartat específic del web. També poden presentar propostes les entitats i associacions. Es limita a 3 el màxim de propostes a presentar en cadascuna de les categories. Mira la resta de condicions i els topalls econòmics a les NORMES REGULADORES.

 

Validació de propostes

 

El seguiment i la valoració de les propostes la farà una comissió de gestió tècnica-econòmica que validarà els projectes segons les normes reguladores i els criteris de legalitat, de competències, econòmics, de viabilitat tècnica, de sostenibilitat i de no exclusió social. El dia 6 d'octubre es coneixerà el llistat provisional de propostes acceptades i s'obrirà un període d'esmenes o reformulació per a la resta fins al 14 d'octubre.

 

Vota, tu decideixes!

 

Del 16 al 28 d'octubre tindràs dos maneres de fer-ho: emplenant presencialment una butlleta que et facilitaran a les OAC (i dipositant-la a la corresponent urna) o a través de l'apartat de votacions d'aquest web. Podràs votar un màxim de 5 propostes, puntuant-les amb un escalat del 5 a l'1. Finalment, les propostes guanyadores seran incorporades al Pressupost municipal del 2019 per ordre de classificació fins que s'esgoti la quantitat econòmica global fixada en cada categoria.