Web Content Display Web Content Display

Pressupostos participatius 2022

 

Què són els Pressupostos participatius?

És un procés de participació ciutadana per a l'elaboració del Pressupost municipal de l’any vinent que es porta a terme perquè els veïns i les veïnes del municipi proposin projectes, els votin i decideixin quins s'hauran de fer amb la dotació econòmica que s’hi destina.

L'edició d'enguany vol promoure projectes que contribueixin a la cohesió social, a combatre les desigualats socials i les situacions de vulnerabilitat i, especialment, al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). S'hi destinen 170.000 euros.

Consulteu les NORMES REGULADORES, el fulletó informatiu, els ODS i animeu-vos a participar!

 

 

 

Sessions públiques

7 de juliol - 19 i 20 d’octubre - 16 i 17 de novembre

Presentació de propostes

De l'1 de juliol al 19 de setembre

Validació de propostes

Del 20 de setembre al 6 d’octubre

Votació de propostes

Del 21 d’octubre al 7 de novembre

Sessions informatives i calendari

Podeu participar i informar-vos amb més detall del conjunt del projecte, de les propostes presentades i del pressupost municipal a les sessions públiques programades durant tot el procés. Consulta el calendari i com fer-ho!

Sessions de presentació de projectes: les persones que presenten projectes els poden explicar i exposar en públic en les sessions que es faran els dies 19 i 20 d’octubre. Per participar-hi, cal inscriure's prèviament enviant un correu a alcaldia@santperederibes.cat.

Fes-nos arribar les teves propostes

Si ets major de 16 anys i estàs empadronat/da al municipi pots presentar les teves propostes de l'1 de juliol al 19 de setembre mitjançant instància genèrica juntament amb el formulari (WORD o PDF) establert. A la instància s’hi poden annex arxius complementaris. També poden presentar propostes les entitats i associacions. Es limita a 3 el màxim de propostes a presentar per persona o col·lectiu. Mira la resta de condicions i els topalls econòmics a les NORMES REGULADORES.

 

Validació de propostes

El seguiment i valoració de les propostes el farà una comissió de gestió tècnica-econòmica que validarà els projectes segons les normes reguladores i els criteris de legalitat, de competències, econòmics, de viabilitat tècnica, de sostenibilitat i de no exclusió social. El dia 7 d'octubre es donarà a conèixer el llistat provisional de propostes presentades i es s'obrirà el període d'esmenes o reformulació per a la resta fins al 17 d'octubre.

Vota, tu decideixes!

Del 21 d’octubre al 7 de novembre podràs votar en línia. També als ordinadors que s’habilitaran a les Oficines d'Atenció Ciutadana, al CC EL LOCAL i al CC L'ESPAI per poder-ho fer. Del llistat final hauràs de seleccionar un màxim de 5 propostes i puntuar-les amb un escalat del 5 a l'1. Finalment, les propostes guanyadores seran incorporades al Pressupost municipal del 2023 per ordre de classificació fins que s'esgoti la quantitat econòmica global fixada en aquesta edició.

 

Què són els ODS?

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.