Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

04/03/2024 14:10

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat diverses activitats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. Com és habitual, es farà la lectura d’un manifest institucional a plaça de la Vila (Ribes) i a la plaça de la Vinya d’en Petaca (les Roquetes), el divendres 8 de març, a les 12h. Als balcons de les seus del consistori lluiran unes pancartes commemoratives i, a partir del vespre, romandran il·luminades les façanes de color lila.

Prèviament, el dijous 7 de març s’ha organitzat una xerrada a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a les 18h, sobre “El paper de la dona a l’estètica ritual” a càrrec de Lucía Madrid Echave. Es parlarà sobre quines modificacions corporals fan les dones (per motius estètics i rituals) en les diferents cultures. L’entrada és lliure i es pot sol·licitar servei de canguratge a través del correu igualtat@santperederibes.cat. 

El 9 de març es realitzarà un escape room feminista a la plaça de la Vinya d’en Petaca a les 11.30h, amb un joc de pistes geolocalitzades a través d’una aplicació. Seran grups d’entre 3 i 5 persones, no hi ha un límit d’edat, és apte per a famílies amb infants i cal fer inscripció prèvia mitjançant el correu igualtat@santperederibes.cat. Després tindrà lloc l’activitat “Empodera’t amb cultura” i un pilar de dones a càrrec de la Colla Castellera de les Roquetes. A les 18h, al centre cívic l’Espai de les Roquetes es farà la conferència “Construint aliances: homes i dones treballant junts”, a càrrec de l’activista iraní Ryma Sheermohammadi. Després, a les 19.15h, està prevista una actuació de flamenc. L’entrada és lliure.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi ha un ferm compromís per lluitar contra les desigualtats i per incorporar la perspectiva feminista en les seves polítiques públiques, amb l’objectiu d’aconseguir un municipi on totes i tots puguin viure amb llibertat i autonomia.