Tinença responsable i Control d’Animals

La tinença d’animals domèstics implica responsabilitats com alimentar-los, tenir un lloc adient per ells i mantenir-lo en bon estat de neteja i salubritat. Des de l’Ajuntament pensem que cal que tots treballem coordinadament amb l’objectiu de millorar la convivència entre ciutadania i animals, així com el benestar d’aquests.

 

Cal portar-los al veterinari per cuidar la seva salut i la de les persones que hi conviuen.

Esterilitzar-los evita la seva reproducció indiscriminada i l’adopció d’animals abandonats és una opció molt recomanable.

Tenir un animal domèstic a casa ha d’evitar molèsties als veïns i veïnes. En cap cas es poden allotjar habitualment en balcons, terrasses o celoberts. 

És obligatori que persones propietàries d’animals de companyia han de tenir-los identificats amb un microxip homologat, que implanten els veterinaris. Així, en cas de pèrdua és més fàcil la seva recuperació.  També es obligatori inscriure el gos, gat o fura en el cens municipal.  

 

Els excrements, tant a la via pública com a la àrees de lleure per gossos, s’han de recollir i llençar al contenidor corresponent. I sempre que sigui possible, cal esbandir els orins de l’animal amb aigua.

 

Àrees de lleure per a gossos:

Sant Pere de Ribes disposa de zones específiques o àrees d’esbarjo per als gossos on poder anar solts, exercitar-se i relacionar-se amb altres gossos de forma segura en un espai degudament tancat i senyalitzat, amb serveis adaptats per als animals.

Al carrer, els gossos sempre han d’anar lligats i, segons la seva tipologia i caràcter, han de portar morrió. Així doncs, l’habilitació d’aquests espais ofereix un entorn controlat de lleure i una alternativa segura i més higiènica per a tots els usuaris de la via pública.

 

Pacte de Teguise:  

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes s'adhereix al  ''Pacto Teguise'' per a l'erradicació del maltractament animal. 

Aquesta iniciativa proposa mesures de prevenció de la violencia y mesures de penalització quan l'estratègia preventiva no hagi funcionat. Tant a nivell estatal, com autonòmic i municipal, el pacte reivindica una batería de normatives, polítiques públiques i civils per prevenir aquestes violències. 

 

Consulta el pacte aquí

 

Nova llei de protecció dels drets i el benestar dels animals Llei 7/2023

A continuació podeu trobar una síntesi de la nova llei, que té per objectiu establir en tot el territori espanyol una normativa comuna per a la protecció i garantia dels drets i el benestar dels animals de companyia i silvestres en
captivitat.

                                                

 

 

Et pot interessar: 

· Guia per a la tinença responsable d’animals.

· Registre general d’animals de companyia.

 

 

Documents relacionats

Normes d'ús Espai de Gossos.pdf