Promoció de la salut

 

L'Ajuntament realitza activitats i campanyes preventives i de promoció de la salut, tant pròpies com en col·laboració amb altres institucions (Servei Català de la Salut, Diputació de Barcelona...), com són els Tallers d'Afectivitat i Sexualitat adreçats als adolescents i joves dels instituts, el Pla Local de Drogodependències, campanyes de prevenció del mosquit tigre, etc.

 

PLA DE PREVENCIÓ DE DROGUES I PANTALLES

El Pla de prevenció de drogues i pantalles 2022-2026 neix de la necessitat de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, d’elaborar un Pla que doni estabilitat i continuïtat a les accions preventives que es realitzen al municipi.

El propòsit del Pla és l’abordatge integral en l’àmbit de les drogues des del seu consum recreatiu fins a un consum problemàtic així com de l’ús disfuncional, mal ús o l’abús de pantalles.

La voluntat d’aquest Pla és poder-se coordinar i col·laborar amb la resta de plans presents al Garraf i a les comarques veïnes, aconseguint així, aprofitament de recursos i millors resultats en les respectives intervencions.

Accedeix al Pla de prevenció de drogues i pantalles.

 

Servei d'Assessorament Familiar sobre Drogues i Pantalles

Què és?

El servei d'assessorament familiar sobre drogues i pantalles de Sant Pere de Ribes ofereix
informació, orientació i assessorament en la gestió del consum de drogues i en l'ús de
pantalles.

Aquest servei està pensat tant per a persones joves que tenen dubtes o dificultats amb el consum de drogues o en l'ús de pantalles com per a familiars.

Un professional us acompanyarà de manera personalitzada, confidencial i gratuïta.

A qui va adreçat?
A qualsevol persona (sigui jove o no) que tingui dubtes sobre drogues i/o en la gestió en l’ús
de pantalles.

Horari de visita:
Atenció presencial per les tardes.
Primer i tercer dimarts de cada mes a Ribes.
Segon i quart dimarts de cada mes a les Roquetes.

Demana cita prèvia: 

  • safdip@santperederibes.cat
  • 656 791 555

 

TALLERS D'AFECTIVITAT I SEXUALITAT 

El Programa Tarda Jove, liderat per la Fundació IRES, té com objectiu general sensibilitzar de l’evolució, visió social i prevenció de la SIDA, promovent conductes afectiu-sexuals saludables que permetin prevenir malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats, i pràctiques de risc entre els joves de 12-24 anys de la comarca del Garraf. 

Aquest programa engloba: 

  • El projecte Ensextimem: Tallers en afectivitat i en sexualitat jove que s’han dut a terme als centres escolars del municipi de Sant Pere de Ribes.

  • El servei del Territori Privat: Assessories individualitzades i tallers en afectivitat i en sexualitat jove que s’han dut a terme als Espais Joves dels nuclis de Ribes i Roquetes.

 

HÀBITS ALIMENTARIS SALUDABLES

 

 La promoció d’ una alimentació saludable facilita els hàbits de vida sana i protecció dels mateixos en entorns capacitadors: escolar, familiar, sanitari, empresarial, laboral i comunitari, junt amb la posta en marxa de mesures de protecció de la salut, mitjançant els recursos dels que disposem.

 

L'Ajuntament posa a la vostra disposició diferents recursos per facilitar la integració dels hàbits alimentaris saludables al dia a dia.  

  Decàleg de l'alimentació saludable:  viure amb salut a través d'una dieta saludable. 

  Cuina sense pares: facilitar a la població jove un seguit de recursos i consells sobre com seguir  una alimentació saludable.

 

PROGRAMES PER LA PROMOCIÓ DE LA SALUT 

 

Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

La detecció precoç del càncer colorectal té per objectiu detectar el càncer en etapes molt precoces, quan les persones no tenen símptomes, el que permet que els tractaments siguin més efectius.

El càncer de còlon i recte es pot curar si es detecta a temps:

https://www.youtube.com/watch?v=Ib9m4YmyhTs

 

TALLER INICIACIÓ MARXA NÒRDICA 

La marxa nòrdica és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. La seva utilització mitjançant la tècnica correcta activa una part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, afavoreix l’impuls en el moment d’avançar. 

Els tallers s'organitzen des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració dels Centres d’Atenció Primària de Ribes i les Roquetes i l’empresa local Temps de Lleure. 

Clica aquí per trobar més informació.