Salut

 

El Departament de Salut s'encarrega de les funcions i activitats que l'ajuntament té en l'àmbit de la Salut Pública, com són la protecció de les condicions de salut d'equipaments municipals, salut pública, seguretat alimentària, etc. També s'intervé en la promoció de la salut de la població amb tallers, campanyes preventives i tinença d’animals.

Aquestes competències s'exerceixen en col·laboració amb l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Aquestes son alguns dels ámbits d'actuació del Servei de Salut:

 

El municipi de Sant Pere de Ribes també disposa d'un PLA DE SALUT INTEGRAL 2018-2021.

Presentació del PLA DE SALUT INTEGRAL 2020-2021.

Des de l'Ajuntament treballem per potenciar i aplicar les propostes saludables al municipi. És per això que el Pla Local de Salut es concebeix com un projecte viu que es va renovant segons les necessitats de la població. 
A continuació trobareu la darrera actualització del pla. 

 


INDICADORS DE SALUT LOCAL


Entre les competències de l'ajuntament es troben la protecció i la promoció de la salut de les persones del municipi. Partint d’aquest marc competencial, resulta imprescindible que es disposin d’indicadors de salut local que permetin conèixer l’estat de salut de la ciutadania, identificar possibles problemes i desigualtats en salut i planificar l’acció política en base a una presa de decisions informada dirigida a millorar la salut de la població.


Els ISL tenen com a finalitat servir d’eina per a la identificació de necessitats i la priorització d’estratègies de salut pública en consonància amb les polítiques de salut que s’estan portant a terme a Catalunya i, al mateix temps, estendre el treball intersectorial de salut en el territori.


Per una millor comparativa de l'evolució dels indicadors al municipi, a continuació podeu consultar els darrers informes:

 

PLA DE PREVENCIÓ DE DROGUES I PANTALLES

El Pla de prevenció de drogues i pantalles 2022-2026 neix de la necessitat de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, d’elaborar un Pla que doni estabilitat i continuïtat a les accions preventives que es realitzen al municipi.

Dins el Pla s'ha desenvolupat el Servei d'Assessorament Familiar sobre Drogues i Pantalles.

Clica  per conèixer més sobre el SAFDIP o demanar cita prèvia.

 

ALERTA DE PRODUCTES COSMÈTIC I/O PRODUCTE DE CURA PERSONAL

Enllaç Alerta:

https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

 

 

 

Consulteu tota la informació relacionada sobre l'àmbit d'actuació de la Salut Comunitària al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.